Fremtidens bilteknologier - Bak, Flemming (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Internationale ønsker om reduktion af energiforbrug og emissioner i transportsektoren har medført skærpede krav og fokus på de tekniske muligheder for at indfri disse ønsker og krav. Teknologisk Institut og Risø har i 2001 for Miljøstyrelsen udarbejdet ”Teknologikatalog - fremtidens personbiler”, som behandler de teknologier, der ventes benyttet i fremtidens biler. Formålet med dette indlæg er at give et overblik over nogle af de teknologier, som kan for- ventes at indgå i nye personbiler samt i busser og lastbiler, dog begrænset til den konventio- nelle teknologi, idet de avancerede drivsystemer behandles af Kai Jørgensen, Risø, i det næste indlæg.