Projekt Udemiljø - støj- og luftforurening fra vejtrafik - Iversen, Anton; Nielsen, Birte (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Århus Kommune har gennem de senere år arbejdet med den trafikskabte støj- og luftforurening under titlen ”Projekt Udemiljø”. Formålet har været at opdatere den i 1994 vedtagne Trafik- og miljøhandlingsplan - med reviderede mål og forslag til indsatsområder vedrørende støj- og luftforurening fra vejtrafik. Herunder forslag om oprettelse af en støjpulje med midler til støjforanstaltninger i og ved de mest belastede boliger, luftkvalitetsmålinger samt en forbedret overvågning af og information om udviklingen i trafikmiljøforhold i Århus Kommune for til enhver tid at kunne give Århus Byrådet et godt grundlag for at beslutte, om det er nødvendigt at gribe ind med regulerende foranstaltninger.