Miljømæssigt bæredygtig luftfart – vækst kontra miljø - Nielsen, Stefan Krüger (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Dette paper præsenterer resultaterne af ph.d.-afhandlingen ”Air travel, life style, energy use and environmental impact” indleveret ved Danmarks Tekniske Universitet i september 2001 [Nielsen 2001]. Projektet undersøger de fremtidige muligheder for at reducere væksten i emissionen af drivhusgasser fra kommerciel civil luftfart. Afhandlingen favner forholdsvis bredt, idet den 1) kvantificerer energiforbruget til passager- og fragttransport med fly, 2) opstiller en kvalitativ model over hvilke faktorer der driver luftfartens vækst, 3) opstiller en kvalitativ model over hvilke faktorer der driver luftfartens vækst, diskuterer hvilken rolle luftfarten kan komme til at spille i et fremtidigt miljømæssigt bæredygtigt energisystem og 4)kommer med forslag til hvad der kan gøres for at begrænse væksten i flytrafikkens miljøbelastning i fremtiden.