Trafikmodel for Gentofte - Gjerulff, Thomas; Tønning-Christensen, Bjarne (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Gentofte Kommune har ønsket at få etableret et værktøj – en såkaldt trafikmodel – der kan anvendes til at vurdere de trafikale konsekvenser af forskellige tiltag, som f.eks.: ændringer i vejklassifikation og hastighedsgrænser ændringer i skoledistrikter opdatering af kommunens trafik- og miljøhandlingsplan. Teknisk Forvaltning har derfor undersøgt de programmer, som danske konsulentfirmaer anvender, og har på denne baggrund besluttet sig for beregningsprogrammet VISUM. Dette program fra det tyske firma PTV har stor international udbredelse og er opbygget i et brugervenligt Windows-miljø. COWI blev bedt om at etablere en trafikmodel i VISUM, der omfatter hele kommunens vejnet. Gentofte Kommune har fået beregningsprogrammet installeret to steder i Teknisk Forvaltning og kan selv gennemføre fremtidige konsekvensberegninger med modellen.