Fremtidens transport i Vejle Amt - Abitz, Erik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Amtsrådets Fremtidens transport er skridt til helhedstænkning. Planens udtryk er 16 politikker. Amtet accepterer bilens fortsat dominerende rolle i trafikken. Vi vil fokusere på trafik med færre gener. Alle regionens transportkunder må tilbydes tidssvarende transportvalg. Regionen får med Fremtidens transport sin første plan for kollektiv tra- fik. Planlægningen forholder sig til både bus- som jernbanedrift. I 1999 udgjorde kol- lektiv trafik 11% af den samlede persontransport i amtet. De 16 politikker som Vejle amtsråd følger fremgår i de næste tekstafsnit. Planen er bud på realistisk politisk strategi. Ønsketænkning i klubsprog efterspørges ikke.