Projekt unge trafikanter: Amternes projekt om unge trafikanter - Jørgensen, Palle; Mogensen, Kevin; Kuehn, Susanne (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
”Kådhed og umodenhed” hos mange unge er faktorer, der ikke kan elimineres helt med mere rutine. Der er derfor næppe tvivl om, at de unges trang til at eksperimentere, afprøve grænser og måle sig med kammeraterne, er faktorer som - sammen med at opnå mere rutine og det at forstå trafikkens risici – nødvendigvis må og skal inddrages i de forebyggende indsatser. Hver fjerde motorfører, som er involveret i uheld med personskade er undr 25 år og risikoen for at skade både sig selv og andre trafikanter alvorligt pr kørt km. – er væsentlig større for unge trafikanter end for andre aldersgrupper. For de 18-24 årige er den 6 gange større end for de 45-54 årige. Det er Amterne vurdering, at videngrundlaget om de unge trafikanters forhøjede risici er yders mangelfuldt og for svagt til at igangsætte større økonomiske tiltag (kampagner) lokalt og centralt. På den baggrund har Amterne via Trafikpuljen fået økonomisk støtte til et projekt til ca. 2 mio. kr. der har til formål at få viden og erfaringer i forhold til de unges trafikale adfærd og muligheder for at påvirke den. Der er nedsat en arbejdsgruppe til at gennemføre projektet bestående af amtsrepræsentanter, politiet, Vejdirektoratet, Rådet for Større Færdselssikkerhed, Danmarks TransportForskning og forskere fra RUC og DTF og DMU.