Sikre skoleveje: En undersøgelse af skolebørns transportvaner og trafiksikkerhed - Jensen, Søren Underlien; Hummer, Camilla Hviid (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Omkring 80% af de danske kommuner udførte særlige indsatser med hensyn til skolebørns transport og trafiksikkerhed i 1995-2000, hvilket har medført et fald i børns risiko i vejtrafikken på 2-3% pr. år. Børns trafiksikkerhed og transportvaner har de sidste 15-20 år ændret sig betydeligt. Danmarks TransportForskning (DTF) fik ved en bevilling på kr. 300.000 fra Trafikpulje 2000 til opgave at sætte fokus på sikre skoleveje. Mere konkret bestod opgaven i at indsamle viden om skolebørns transport og udarbejde en oversigt over skolebørns transportvaner i Danmark. DTF definerede projektet til at omhandle fire delstudier: Et studie om børns trafikulykker i Danmark, en beskrivelse og konsekvensvurdering af danske kommuners indsats for at forbedre skolebørns trafiksikkerhed og ændre deres transportvaner i årene 1995-2000, et studie af børns transportvaner i Danmark, og et litteraturstudie om skolebørn og trafik. I rapporten af Jensen og Hummer (2002) er litteraturstudiet og en række forhold om børns transportvaner og trafiksikkerhed beskrevet, som dog ikke er medtaget i nærværende indlæg.