Trafiksikkerhed på broer og i tunneler: Erfaringer fra Storebælt og Øresund - Vincentsen, Leif J. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
De faste forbindelser over Øresund og Storebælt har været i drift i henholdsvis 2 og 4 år. Disse store infrastrukturanlæg har ændret trafikbilledet i væsentlig grad og medvirket til en bekvem og hurtig transport imellem landsdelene året rundt. De faste forbindelser er markante vartegn og samtidig yndet samtalestof. Det gælder også, når der indtræffer hændelser af den ene eller anden art i relation til disse. De faste forbindelser er etableret på baggrund af nyeste teknologiske viden, og de udgør de første betalingsveje i Danmark og Sverige. De er nok de mest overvågede vejstrækninger i Danmark og Sverige, og som følge heraf opsamles der en betydelig viden om trafikantadfærd og uheldsstatistikker. Formålet med dette indlæg er at beskrive de erfaringer, der er gjort vedr. trafiksikkerhed på broerne og i tunnelen. Endvidere peges der på de særlige forhold, der gør sig gældende på disse store trafikanlæg, og som kræver en ekstra opmærksomhed også fra trafikanternes side.