Hvor meget kan den daglige transport mellem bolig og arbejde påvirkes? - Thorst, Per (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
RAMBØLL er en rådgivende koncern med ca. 2.000 ansatte, hvoraf ca. 1.200 arbejder på 4 adresser i Hovedstadsområdet: Bredevej i Virum, Teknikerbyen, Indre By (PLS RAMBØLL Management) og Hørsholm (RAMBØLL NYVIG). RAMBØLL`s koncerndirektion nedsatte i maj 2001 et udvalg, der skulle vurdere koncernens fremtidige muligheder for lokalisering af et fælles domicil i Hovedstadsområdet. Som en del af udvalgets arbejde blev der gennemført en transportanalyse, der dels belyser de ansattes nuværende transportvaner dels tilgængeligheden til udvalgte lokaliseringer i Hovedstadsområdet. Transportvaneundersøgelsen belyser desuden de ansattes holdninger til en række forhold, der evt. kan påvirke deres valg af transportmåde.