I Mautens skygge eller lys udvikling af kombineret bil–banetransport mellem Danmark og Tyskland - Boeshave, Erik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Der blev indledningsvis lavet en pilotundersøgelse hos 6 transportører og 6 transportkøbere, og på den baggrund blev der udformet en spørgeramme, der dannede grundlag for resten af undersøgelsen. Markedsundersøgelsen blev gennemført medio 2002 som semistrukturerede personlige interview og telefoninterview på baggrund af spørgerammen. Der blev udarbejdet en beskrivelse af den potentielle forbindelse, der blev udsendt til respondenterne forud for interviewet. Der blev interviewet 27 forskellige virksomheder, heraf 20 transportvirksomheder og 7 væsentlige transportkøbere i Jylland. Transportvirksomhedern var større vognmænd (12), speditører uden eller med få egne biler og internationale transportvirksomheder (8). To af pilotvirksomhederne blev geninterviewet, og i en virksomhed deltog to markedsansvarlige for hver sit geografiske område, således at det samlede antal interview nåede op på 31.