Udvikling af lokalbanerne i hovedstadsområdet - Klitholm, Claus (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
20. december 2000 blev det ved lov nr. 1317 besluttet, at staten skulle overdra- ge sine ejerandele i privatbanerne i amterne. Med baggrund i aftaler mellem mi- nisteriet, Amtsrådsforeningen og HUR, blev overdragelsen gennemført med virk- ning fra 1. januar 2001. For HUR’s vedkommende betød det, at man overtog det politiske, administrative og økonomiske ansvar for 5 privatbaner samt 1 statsbanestrækning. Konkret drejer det sig om følgende strækninger : Frederiksværkbanen (Hillerød-Frederiksværk-Hundested) Gribskovbanen (Hillerød–Tisvildeleje/Gilleleje) Hornbækbanen (Helsingør-Hornbæk-Gilleleje) Østbanen (Køge–Rødvig/Fakse Ladeplads) Nærumbanen (Nærum-Jægersborg) Lille Nord (Hillerød-Helsingør) I nøgletal drejer det sig om i alt knap 190 km. enkeltsporet strækning med om- kring 85 stationer og standsningssteder. De 6 strækninger havde i 2002 i alt om- kring 7,5 mio. passagerer.