Holdetid på togstationer - Pedersen, Claus Kirchoff (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Formålet med projektet har været at udvikle, teste og beskrive flere metoder til beregning af den dimensionerende passagerudvekslingstid på togstationer. Målet har været at optimere den samlede holdetid, og komme med forslag til hvordan den samlede holdetid kan reduceres. Projektet er skrevet som eksamensprojekt ved Center for Trafik og Transport (CTT) på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Inspirationskilderne til projektet var blandt andet: Observationer af holdetider, hvor varigheden af stationsopholdet varierede meget på samme station med samme materiel De kapacitetsmæssige flaskehalsproblemer på dele af hovedstrækningerne i Danmark, hvor selv små forbedringer af kapaciteten er meget værdifulde Den strukturelle omdannelse af det gamle DSB, hvor etaten blev opsplittet i operatør (DSB), infrastrukturforvalter (Banestyrelsen) og trafikstyrelse DSB’s strategiplan ”Gode Tog til Alle” udgivet i 1999 Et indledende arbejde hos Banestyrelsen, Sektorplanlægning i 2002 til en norm til beregning af holdetid i Danmark