Rejsekort i Hovedstadsområdet - Holmgren, Hans (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Rejsekortet er nu på vej. DSB, HUR, Ørestadsselskabet, STS, VT, VAT og NT stiftede Rejsekort A/S i august i år. Det ny selskab har indledt udbudsforretningen og en leverandør påregnes valgt i begyndelsen af 2005. Systemet påregnes taget i brug fra slutningen af 2006, og vil være fuldt udbygget nogle år senere. Rejsekort er et markant projekt indenfor den kollektive transport, der vil skabe mulighed for et betydeligt serviceløft og bidrage til at den kollektive trafik kan vinde markedsandele. Et landsdækkende billetteringssystem vil gøre den kollektive transport lettere tilgængelig. Det bliver lettere at være kunde, da samme kort kan bruges overalt i landet – på samme vis. Samtidig opnår trafikselskaberne en række fordele.