Driftsoptimering og passagerinformation med bustelematik - Jessen, Jan; Birk, Jørgen (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Driftsoptimering og passagerinformation baseret på realtidsinformation om busdriften fordrer, at der etableres en central opsamling af data for bussernes fremdrift - både absolut og relativt i forhold til det planlagte - og de samlede passagerbevægelser differentieret på baggrund af tidspunkt, ugedag, buslinie og -rute. Sydbus gennemfører med assistance fra COWI et bustelematikprojekt omfattende en løsning, hvor eksisterende og kommende systemer for busdriftens planlægning, kortadministration, bussers positionsbestemmelse, passagerinformation, billettering og betaling funktionsmæssigt integreres.