HUR Pendlerkontor - Haas, Mette (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
HUR besluttede den 24. april 2002 at etablere et toårigt forsøg med mobility management. Samtidig besluttede Rådet, at forsøget i det første år primært skulle beskæftige sig med at udarbejde transportplaner for arbejdspladser i Hovedstadsregionen samt opbygge viden og erfaringer med mobility management andre steder i ind- og udlandet. Forsøget, der er organiseret som et projekt med navnet; ”HUR Pendlerkontor” startede op i september 2002. Det overordnede formål med at etablere HUR Pendlerkontor er at afprøve om virksomheder og institutioner i Hovedstadsregionen har interesse i at udarbejde transportplaner, og hvilken effekt udarbejdelse af transportplaner har på medarbejdernes transportadfærd og trafikkultur, herunder hvilke barrierer, der skal overvindes for at transportadfærden rent faktisk ændrer sig. Det langsigtede mål med udarbejdelse af transportplaner er at reducere trængslen i myldretiderne, forbedre miljøet og medarbejdernes sundhed. Det første år er målet, at HUR Pendlerkontor udarbejder 6-8 transportplaner.