Kommunemodel med nye muligheder - Høj, Jakob (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Den stigende trafikbelastning og deraf afledte trængselsproblemer på vejnettet i byerne stiller krav til, at de kommunale trafik- og miljømodeller kan tage højde for kapacitetsbegrænsninger når der foretages konsekvensvurderinger af trafikale og byplanmæssige tiltag. Samtidig er der et behov for at belyse de miljømæssige konsekvenser som den øgede trafikbelastning kan give anledning til. I projektsammenhæng, herunder også som led i VVM-analyser, er vurderinger af de trafikafledte miljøaspekter et væsentligt tema. I denne artikel præsenteres de muligheder, som ligger i en nyudviklet kommunal trafik- og miljømodel. Dels i forhold til en simulering af trafikstrømme, hvor kapacitetsforhold på kryds og strækninger tages i betragtning, dels i forhold til at belyse de miljømæssige konsekvenser med anvendelse af de nyeste miljømodeller.