Bidrar bruk av transportanalyser i byplanleggingen til en utvikling som gir vekst i biltrafikken? - Tennøy, Aud (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Den overordnede problemstillingen for paperet og for de undersøkelsene det bygger på er hvorfor man fortsetter å produsere, vedta og realisere planer, som i følge anerkjent faglig kunnskap om sammenhenger mellom byutvikling (inkludert byens transportsystem) og utvikling i personbiltrafikken vil bidra til at biltrafikken fortsetter å vokse, på tross av de overfor nevnte målsettingene. Paperet har spesielt fokus mot hvordan trafikkberegninger og transportanalyser brukes i og påvirker plan- og beslutningsprosesser.