Korridorundersøgelse Odense Ø - Kolding - Vejle: Erfaringer og udviklingsperspektiver - Larsen, Torfinn; Brønchenburg, Søren (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Vejdirektoratet gennemførte i 2002 en forundersøgelse af korridoren Odense Ø. - Kolding - Vejle. Forundersøgelsen blev gennemført som et pilotprojekt og havde til formål at sammenstille foreliggende data, observationer og analyser for en hel vejkorridor. I dette paper præsenteres arbejdet med og resultaterne af denne forundersøgelse. Indledningsvis skitseres indholdet i Vejdirektoratets arbejde med strategisk vejplanlægning, hvori korridorundersøgelsen indgår. Dernæst trækkes udvalgte udenlandske trends frem inden for strategisk vejplanlægning, der har givet faglig inspiration til udviklingen af undersøgelseskonceptet. Endelig beskrives projektforløbet, plan- og datahåndtering, screeningsmetodik for korridorundersøgelsen, og der gives eksempler på tilstandsbeskrivelser samt hvordan en tværgå-ende problembeskrivelse kan præsenteres.