VVM redegørelse vedr. 3. Limfjordsforbindelse: Infrastruktur og byudvikling i Aalborgområdet - Tøfting, Svend (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Trafikstigningen i de senere år, har betydet et øget pres på Limfjordstunnelen og Limfjordsbroren i Aalborg. Hvis denne trafikstigning fortsætter, vil der om få år opstå kapacitetsproblemer for den fjordkrydsende trafik. Placeringen af den 3. Limfjordsforbindelse har været drøftet i mange år. Mange forskellige løsninger har været foreslået. Der er et stort lokalt ønske om at få fastlagt, hvorledes det på langt sigt kan sikres, at den fjordkrydsende trafik afvikles på en smidig måde. Nordjyllands Amt, Vejdirektoratet og Aalborg Kommune har på denne baggrund i samarbejde udarbejdet en VVM-redegørelse for en 3. Limfjordsforbindelse. Denne redegørelse er baggrund for en offentlighedsfase i april-maj 2003 med henblik på politisk stillingtagen i september. Projektet er således yderst aktuelt at præsentere på Trafikdagene.