Større tryghed - lavere hastighed: Et forsøg med variable hastighedstavler ved Brovst Skole - Rasmussen, Camilla Stegsted; Eriksen, Pia Juul (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Nordjyllands Amts Vejkontor indviede marts 2002 Projektet med de variable hastighedstavler. Ét år efter projektets start er de første resultater og erfaringer klar. Resultaterne og erfaringerne er gode – hastighedsniveauet er blevet nedsat markant og brugerne - både bilister, forældre og børn, har alle har været positive overfor projektet. Baggrunden for projektet var, at Brovst Skole i længere tid havde haft problemer høj hastighed og mange biler på strækningen ved skolen. Skolepatruljen følte sig ikke trygge ved deres arbejde, hvilket bl.a. gjorde at skolen havde svært ved at rekruttere nye elever til skolepatruljen. Desuden betød de mange biler og den høje hastighed, at skolevejen var blevet et utrygt sted at færdes for børnene. Problemerne var størst i morgentimerne, hvor eleverne mødte. Det overordnede formål med forsøgsprojektet var dels at afprøve variable hastighedstavler som foranstaltninger til nedsættelse af hastighedsniveauet på lokaliteter i byområder, hvor særlige behov gør sig gældende, og hvor der ikke kan anvises andre foranstaltninger til nedsættelse af hastigheden, samt at give input til det igangværende vejregelarbejde om brug af variable hastighedstavler. Projektet er realiseret med støtte fra Trafikministeriets Rådighedspulje 2001.