Projekt Trængsel - Hvid, Erling L.; Hansen, Morten Klintø (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Den voksende vejtrafik medfører stigende fremkommelighedsproblemer i Københavnsområdet og andre større byer i Danmark. Begrebet trængsel høres ofte i denne sammenhæng, men der har hidtil ikke været en entydig definition af trængsel, ej heller en systematisk metode til at opgøre trængslen og dens konsekvenser på et vejnet. I "Projekt Trængsel" defineres trængsel, og der udvikles metoder til at opgøre trængsel og dens samfundsøkonomiske omkostninger for bil- og bustrafik. Metoderne afprøves ved at opgøre det samlede trængselsomfang på et sammenhængende vejnet i Hovedstadsområdet. I projektet peges endvidere på forskellige muligheder for gennem løbende registrering at følge udviklingen i trængselsomfanget.