Kørselsafgifter i byer. Status og erfaringer i Europa - Kristensen, Jens Peder (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Denne artikel vil give et overblik over, hvor langt Europa er nået med kørselsafgifter med speciel fokus på Norgen, London, Rom og Stockholm. I appendiks til denne artikel findes en oversigt over udformningen af de 10 eksisterende kørselsafgiftsystemer, samt 4 byer, som er langt fremme med at indføre kørselsafgifter og 3 byer, som aktuelt gennemfører forsøg. Oversigten viser hvornår kørselsafgiften er indført, hvilken teknologi der anvendes til styring af betaling, samt takststrukturen i form af niveau, udformning, geografisk omfang og tidsrum. Endelig giver oversigten indblik i, hvordan indtægterne fra kørselsafgifterne anvendes.