Udvikling af kontraktformer i den kollektive trafik - Behrens, Pia Preibisch; Ladefoged, Torben (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Med udgangspunkt i den valgte opgavefordeling mellem den offentlige trafikkøber og entreprenør i den kollektive bustrafik i Danmark, søges fordele og ulemper af forskellige kontraktmodeller inden for den kollektive trafik afdækket. På baggrund af de gennemførte analyser og en interessentworkshop er det formålet med projektet at opstille fremtidsbilleder for kontraktmodeller i den kollektive trafik i Danmark således, at mulighederne for videreudvikling af kontraktformer i Danmark klarlægges. I dette paper beskrives Færdselsstyrelsens tilgang til projektet. De foreløbige resultater fra den igangsatte case- og interessentanalyse præsenteres først på trafikdagene.