Kystbanens opgradering: Næste skridt i udviklingen af Øresundsregionen - Nielsen, Jacob; Sylvan, Henrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Den danske og svenske regering har med rapporten: "Øresund - en region bliver til"1 udtrykt deres ønske om at medvirke til at virkeliggøre visionen om en fuldt integreret Øresundsregion. Dette indebærer, at by-, bolig- og erhvervsudviklingen i Skånes to største byregioner - Malmö-Lund og Helsingborg med henv. 500.000 og 300.000 indbyggere - bliver knyttet tæt til København.