Kollektiv trafikplan og miniterminaler i Trekantområdet - Thomsen, Sven Erik; Jensen, Niels Melchior (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
I kraft af den stærke udvikling, der er sket i Trekantområdet og den deraf følgende stigning i trafikbelastning på vejene både i trafik udefra og fra trafik internt, har politikerne i Trekantområdets kommuner ønsket at forbedre den kollektive trafik. I forbindelse med målet om at blive landsdelscenter var det et krav, at den kollektive trafik skulle forbedres og tydeliggøres overfor borgerne. Med udnævnelsen til landsdelscenter i januar 2000 blev det et ufravigeligt krav at forbedre den kollektive trafik for at kunne leve op til værdigheden. Udgangspunktet for den kollektive trafikplan er visionen om Trekantområdet som den åbne grønne by, hvor de enkelte kommuner er områdets bydele, som kan sammenbindes med et S-togslignende system baseret på tog og bus.