Organisatoriske modeller for et kørselsafgiftssystem - Christensen, Annette (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Der præsenteres her fire udvalgte modeller for kørselsafgiftssystemer i Danmark. De konkrete modeller tager udgangspunkt i fire meget forskellige mål med kørselsafgifter henholdsvis afgiftsomlægning, miljøregulering, trængselsregulering og finansiering. Sigtet med modellerne er primært at illustrere spændvidden i mulige kørselsafgiftssystemer og ikke udvælge én model som den bedste.