Ny vejledning om måling af støj fra vejtrafik - Michelsen, Lene Nøhr; Nielsen, Hugo Lyse (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Miljøstyrelsen og Vejdirektoratet udgiver i eftersommeren 2001 en ny vejledning om støjmålinger. Vejledningen opdaterer og udbygger de gældende retningslinier for måling og dokumentation af støj fra vejtrafik. I forhold til vejledningen fra 1982 er der sket en opdatering af: afsnittet om vejrets indflydelse, baseret på det ’nye meteorologiske vindue’ herunder ubestemtheden på måleresultatet og definitionen af maksimalt støjniveau samt kravene til dokumentation. For at måleresultaterne skal kunne anvendes som grundlag for myndighedernes afgørelser i sa-ger om støj fra vejtrafik, skal målingerne udføres som ”Miljømåling – vejtrafikstøj”. Det vil sige, at de skal udføres efter denne vejledning af personer, der er certificeret eller akkrediteret til at udføre den type målinger.