Geografisk analyse af pendlingens struktur og energiforbrug - Hansen, Anders Bavnhøj (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Papiret beskriver beregningsmodel og resultater ved opstilling af en pendlingsmatrice mellem 5500 geografiske (områder i Danmark). I modellen indgår scenarier for CO2-emission ved pendling udfra et basisscenarie som reference og 5 alternative scenarier hvor der foretages en beregning af CO2-reduktion ved øget andel af belægningsgrad i personbiler, øget andel af kollektiv trafik, øget andel af cykling og brug af mere energieffektive biler (A-mærkede biler). CO2-emission ved pendling er sammenholdt med emission fra andre energi-intensive tjenester i en holdning. Eksempler på resultater er illustreret i et Geografisk Informations System.