Den trafiksikkerhedsmæssige effekt af omfartsveje - Andersson, Puk Kristine; la Cour Lund, Belinda; Greibe, Poul (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Formålet med projektet er vha. en før- efterundersøgelse at undersøge den trafiksikkerhedsmæssige effekt ved etablering af omfartsveje omkring byer. Projektet omfatter 19 forskellige omfartsveje i Danmark. Undersøgelsen er lavet som en uheldsundersøgelse, der dels ser på den trafiksikkerhedsmæssige effekt for den enkelte omfartsvej men også i en metaanalyse ser på den samlede effekt for de undersøgte omfartsveje. Da projektet endnu ikke er afsluttet beskriver dette paper bagrunden for projektet, metodevalg samt foreløbige resultater.