Metoder til detektering og vurdering af trafiksikkerhedsproblemer i vejnettet - Vistisen, Dorte (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Selvom der årligt anvendes mange millioner på at gøre det danske vejnet mere sikkert at færdes i, er ressourcerne til trafiksikkerhed i danske vejforvaltninger begrænsede. Det er derfor vigtigt, at de ressourcer, som benyttes på trafiksikkerhed, anvendes så effektivt som overhovedet muligt. I juni 1999 startede Carl Bro as et ehvervsforskerprojekt med det formål at vurdere og eventuelt forbedre de eksisterende modeller og metoder benyttet i sortpletarbejdet i Danmark. Projektet har følgende hovedformål udvikle en model der giver en bedre beskrivelse af variation i uheld. udvikle en metode til udpegning af sorte pletter, der tager højde for variationen i uheld. udvikle en metode til før-/efteranalyse af trafiksikkerhedstiltag, der tager højde for regressionseffekten og eksogene faktorer. I dette paper præsenteres forslag til nye modeller og metoder.