Bussen kommer – HUR-anbefalinger om busvenlig trafikteknik. - Prehn, Stig (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Busdriften i Hovedstadsregionen udføres af mere end 3500 buschauffører på 1100 busser. Den daglige drift i regionens 3 amter og 50 kommuner er lagt i hænderne på 8 busentreprenører. Dette bevirker, at der bruges mange busser af vidt forskellig type til at befordre HT-områdets 800.000 daglige passagerer mellem de 80 busterminaler og 9700 stoppesteder, som er nøglepunkterne i regionens fintmaskede bus- og tognet. Hertil kommer også, at der løbende kommer nye bustyper på markedet. Brugen af så mange forskellige bustyper med så mange chauffører bevirker, at HURs trafikdivision er indgået som en offensiv medspiller, når de lokale vejmyndigheder planlægger nye eller ændrede trafiktekniske løsninger på busbetjente veje, så disse ikke bliver for snævre..