Borgerinddragelse og offentlighed om større infrastrukturprojekter: Konventionelle ord er ikke nok - Hertz, Thomas (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Erfaringerne fra inddragelse af offentligheden ved større infrastrukturprojekter viser, at det er vigtigt at skelne mellem de forskellige faser i et projekt. Kommunikationen kan deles i tre faser: om et projekt skal gennemføres – om den samfundsmæssige nytte og relevans hvordan anlægget skal udformes, når der er truffet principiel beslutning – om den direkte påvirkning af potentielle naboer og hvordan det skal realiseres og anlægsarbejdet er i gang – om den løbende kommunikation i anlægsfasen For at opnå en reel dialog og undgå skuffede forventninger hos borgerne, skal det stå lysende klart, hvad der er til debat .