JOBture i Århus - Fredshavn, Bent (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
JOBture er et projekt, som Århus Kommune har udført med støtte fra Vejdirektoratet (Trafikpuljeprojekt). Hovedformålet har været at få udarbejdet en samlet kortlægning af både den interne transport for de ansatte i Århus Kommune og af de ansattes bolig-arbejdsstedstrafik. Kortlægningen skulle bla. danne basis for en vurdering af følgende: At indkredse målgruppen af potentielle cyklister (korte ture) på arbejdspladsen At give et skøn over potentialet for anvendelse af kollektiv trafik og samkørsel (lange ture) At udarbejde en redegørelse indeholdende resultaterne af kortlægningen, herunder bl.a. resultater af transportmiddelfordelingen, energiforbruget, luftforureningen og trafiksikkerheden med henblik på en samlet vurdering af om det er realistisk at foretage en reduktion af energiforbruget, luftforureningen og trafiksikkerheden.