Sivetrafik - Rysgaard, Rikke (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Vejdirektoratet har foretaget en undersøgelse af mængden af sivetrafik i et område vest for København. Resultatet viste, at mange trafikanter søger at undgå bl.a. Frederikssundsvej i myldretiden og i stedet kører ad mindre lokale veje, som slet ikke er beregnet til denne trafik. En konsekvensberegning har vist at mer-trafikken faktisk påfører lokalsamfundene gener for 2,8 mio. kr. årligt mere, end hvis denne sivetrafik var kørt ad de overordnede veje.