Danskernes brug af fly som transportmiddel: De første resultater af en undersøgelse af danskernes transportvaner - Enemark, Anette (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Transportrådet har gennemført en survey der skal kortlægge danskernes flyvaner. Surveyen var lagt an på at skaffe meget detaljerede oplysninger om de konkrete flyrejser: Hvad var formålet med flyrejsen, hvilken type billet rejste interviewpersonen på, hvorfor valgte de at flyve og havde de overvejet alternativer til at flyve, var der mellemlandinger på turen, hvor længe var de hjemmefra, hvor tit har de fløjet det sidste år eller de sidste fem år, har de tilbagevendende erhvervsrejser, kombinerede de erhvervsrejse med privatrejse, osv. Surveyen er derfor et stærkt supplement til de eksisterende danske og internationale opgørelser af flytrafikken. Undersøgelsen blev sat i gang, fordi man ikke kender ret meget til danskernes flyvaner. Vi ved, gennem den officielle statistik, at flytrafikken er steget voldsomt gennem de sidste mange år - faktisk med en højere rate end vejtrafikken. Paperet præsenterer de første delresultater af surveyen.