Godstransports betydning for produkters samlede miljøbelastning - Holm-Petersen, Mads (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
COWI har i samarbejde med Instituttet for Produktudvikling fået støtte fra Miljøstyrelsen til at undersøge om det danske LCA-værktøj "UMIP" bør udbygges og optimeres, så det i højere grad bliver i stand til at tage højde for den godstransport, som indgår i et produkts livscyklus. UMIP står for Udvikling af Miljøvenlige Industri Produkter. I projektet indsamles viden om, hvordan produkterne (i alle faser af deres livscyklus) påvirker forbruget af transport og trans-portkæderne. Desuden vurderes det, hvilke miljøpåvirkninger der med fordel vil kunne opera-tionaliseres til brug ved LCA, og hvilke der må håndteres på anden vis.