Incitamentskontrakt for Metroens drift - Fich, Casten (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Indlægget giver en beskrivelse af de ydelser, principper og styringsmekanismer, der ligger bag opbygningen af kontrakten for drift og vedligehold for metroen. Der fokuseres på de bonus- og straffeordninger, der er etableret for sikre en kort rejsetid, en høj driftspålidelighed og en hurtig, relevant og troværdig information til kunderne. Indlægget behandler den grundlæggende udfordring, der ligger i at tilvejebringe et højt serviceniveau for kunderne i den kollektive trafik, når driften gennemføres via driftskontrakter, som vindes ved udlicitering. Incitamenter for følgende områder behandles: driftspålidelighed rejsegaranti antal kunder kundevendte områder samt personale vedligehold billettering partnerskab