Sporvogne i Århus - Marcussen, Leif; Vilhof, Preben (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Århus Kommune og Trafikministeriet iværksatte i juni 1999 en undersøgelse om indførelse af sporvogne i Århus. Undersøgelsen blev gennemført med COWI som konsulent. Undersøgelsen blev opdelt i tre faser. Først en screeningsfase, hvor mange forskellige løsninger - rutemæssige og teknologiske løsninger - blev vurderet på et overordnet niveau. Herefter blev tre forslag detaljeret analyseret i fase 2 omkring indpasning i gadenettet, konsekvenser for anden trafik og overflytning af bilister. I fase 3 blev de tre forslags konse-kvenser på miljø og trafiksikkerhed beregnet, mens økonomien i form af anlægs- og driftsbudgetter blev opstillet.