Parkér & Rejs i Hovedstadsområdet - Haas, Mette; Røhl, Andreas (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
I hovedstadsområdet har HT, Vejdirektoratet, DSB og Banestyrelsen for ca. 1½ år siden igangsat et projekt, der har til formål at vurdere muligheder og effekter af at forbedre forholdene for Parkér og Rejs i Hovedstadsområdet. I første fase er der indsamlet og vurderet tidligere erfaringer og analyser samt foretaget interviews. I anden fase arbejdes der med at erhverve konkrete erfaringer ved hjælp af pilotprojekter og afprøve forskellige virkemidler. På den baggrund vil der i 3. fase bliver udarbejdet en vurdering af potentialet for udbygning af Parkér og Rejs anlæg i i hovedstadsområdet. Formålet med at forbedre forholdene for Parker og Rejs i Hovedstadsområdet er: At reducere biltrafikken og dermed udgifterne til udbygning af vejnettet At øge antallet af rejsende med kollektiv trafik. I dette paper redegøres for forudsætninger og muligheder for at opfylde disse mål samt effekterne af etablering af Parkér og Rejs anlæg. Endvidere berøres problemerne ved den valgte metode.