Udlicitering af Odense Bytrafik - Jensen, Niels Melchior; Rassen, Jørense (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Det kommunale bybusselskab i Odense sammenlignes med Aalborg Omnibus Selskab, der blev omdannet til aktieselskab i 1995. Sammenligningerne foretages dels med hensyn til økonomi og dels med hensyn til service. Der er gennemført spørgekortanalyser af såvel passagerer, som chauffører og inter-views af personale og ledelse ved de to selskaber. Serviceniveauet for den kollektive trafik i de to byer sammenlignes. Formålet med projektet var at skabe et beslutningsgrundlag for Odense Byråds overvejelser om eventuel udlicitering af bybusdriften. Paperet præsenterer hovedresultaterne af undersøgelserne, der gennemførtes i efteråret 1999.