Strategisk transportplanlegging i Norge og Sverige : Evaluering av planprosessen - Lauridsen, Henning; Ravlum, Inger-Anne (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Nasjonal transportplanlegging i Norge og Sverige bygger på at transportetatene i samarbeid gjennomfører en omfattende strategisk analyse. Med utgangspunkt i transportpolitiske mål utformer de alternative strategiske innretninger og beregner virkningene for å illustrere det politiske handlingsrom. Planleggingen er forutsatt å være helhetlig og sikter mot en avveining mellom ulike tiltak på tvers av transportformene. Transportøkonomisk institutt har gjennomført og arbeider videre med evalueringsstudier av den strategiske planleggingen både i Norge og Sverige, særlig rettet mot planprosessen. Paperet presenterer og diskuterer resultatene fra de allerede avsluttede studiene med vekt på evalueringen av planprosessen i den svenske innretningsplanleggingen.