Lokal kapacitet for bæredygtig transport-politik og -planlægning - Hansen, Carsten Jahn (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Dette paper præsenterer en række analytiske punkter til komparation af transport-miljøpolitik og -planlægning i Lund (S), Aalborg (DK) og Groningen (NL). Disse analytiske punkter har udgangspunkt i policy-analyse og kan anvendes til at forstå og diskutere betydende faktorer i lokalsamfunds kapacitet for miljømæssigt bæredygtige transportløsninger. Paperet præsenterer først en sammenfattende beskrivelse af Lund casen. Beskrivelsen har til hensigt at illustrere et eksempel på historien bag en lokal transportmiljøhandlingsplan. Derpå præsenteres komparationspunkter, som eksemplificeres ved hjælp af præliminære komparationer mellem historien om Lund og hidtil indsamlede data fra Aalborg og Groningen.