Tunnelprosjekter mer lønnsomme enn antatt? - Hagen, Karl-Erik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
De samfunnsøkonomiske gevinstene ved å erstatte veistrekninger med vanskelige kjøreforhold med tunneler er større enn hva Statens vegvesen i en del tilfeller har lagt til grunn i standardiserte NK-analyser. Årsaken er blant annet tidsheft knyttet til at stengte- og glatte vinterveier ikke er tatt med og at materielle skader ved ulykker er undervurderte. Problemomfanget er belyst med en supplerende NK-analyse av tunnelprosjektene gjennom Toven (ny RV78) og Korgfjellet (ny E6) i Nord Norge