Trafik og Miljø i Aalborg: JUPITER og JUPITER 2 projekterne. - Fischer, Martin (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Aalborg Kommune har i perioden 1993-2000 deltaget i JUPITER og JUPITER 2 projekterne støttet af EU’s THERMIE program til fremme af energi- og miljøvenlige teknologier. Aalborgs bidrag til de to projekter består bl.a. af: JUPITER: Busprioriteringssystem i 15 signalregulerede kryds. 10 handicapvenlige busstoppesteder. Omlægning af J. F. Kennedys Plads (central omstigningsplads mellem kollektive trans-portformer). Elektronisk P-info. JUPITER 2: Omlægning af Østerågade (central plads/vej i Aalborg Midtby og samtidig centralt om-stigningspunkt mellem bybusser). Anlæg af cykelstier i Jyllandsgade og Prinsensgade. I dette paper præsenteres EU-projekternes organisation og evalueringsmetoder, delprojekter i Aalborg og evalueringsresultater fra Aalborg med hovedvægten lagt på JUPITER 2 projektet.