Ser vi os ordentligt for? Bilisters og cyklisters adfærd i rundkørsler - Hels, Tove (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Formålet med undersøgelsen var at afdække indkørsels- og udkørselsuheld mellem bilister og cyklister i rundkørsler. Indkørende bilisters kritiske interval blev brugt som mål for forsigtighed over for forskellige kombinationer af cirkulerende bilister og cyklister. Materialet var femten timers videooptagelser og observationer i to forskellige rundkørsler: Én med og én uden cykelfacilitet. Konklusionerne er: Langt de fleste bilister og cyklister kører ’pænt’og orienterer sig tilsyneladende tilstrækkeligt - et fåtal gør ikke. Det kan være hovedsageligt disse trafikanter der er forårsager uheld Indkørende bilister er mere forsigtige over for cirkulerende bilister end over for cirkulerende cyklister. Måske pga. cyklisternes ringe fysiske størrelse, måske fordi indkørende bilister primært ser efter cirkulerende bilister og dermed overser cyklisterne Indkørende bilisters forsigtighed over for cirkulerende cyklister er ikke afhængig af tilstedeværelsen af cykelfacilitet