FÆST – Forbedring af Ældre fodgængeres Sikkerhed og Tryghed - Rasmussen, Peter Schøller; Jeppesen, Stig V. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Mange ældre fodgængere føler sig utrygge i trafikken. Især i signalregulerede fodgængerfelter og ved krydsning af cykelsti ved busstop. Dette projekt har haft til formål at afprøve nye virkemidler på forsøgslokaliteter, herunder transportinformatik, for at forbedre de ældres tryghed i ovennævnte 2 situationer. I dette paper præsenteres de 3 faser i projektet: Kortlægning med uheldsanalyse, spørgeskemaundersøgelse og adfærds- og konfliktstudier Udvikling og gennemførelse af 5 pilotprojekter ved signalanlæg Kortsigtet evaluering med brugerundersøgelser og adfærds- og konfliktstudier