Lokalisering af virksomheder – et nyt redskab i Håndbog i miljø og planlægning. - Hartoft-Nielsen, Peter (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
I en ny Håndbog i Miljø og Planlægning, som Miljøstyrelsen og Landsplanafdelingen forventer at udsende i efteråret 2004 introduceres et nyt redskab, som kan hjælpe planmyndighederne med at sikre den rette virksomhed på rette sted ud fra trafikale overvejelser. Redskabet er udviklet af Center for Skov, Landskab og Planlægning på baggrund af undersøgelser af transportadfærd afledt af lokalisering og af typologisering af virksomheder ud fra transportbehov. I artiklen præsenteres redskabet, som består af fem trin: (1) virksomhedsklassifikation, (2) arealklassifikation, (3) sammenstilling af areal- og virksomhedsklassifikation, (4) inddragelse af øvrige byplanmæssige forhold, og (5) udformning af retningslinier for lokalisering og konkrete anvendelsesbestemmelser.