Trængselsindikator for biltrafik - Hansen, Christian Overgård (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
I de senere år er trængslen på veje specielt i de store byer blevet betydelig. I et projekt for Trafikministeriet dokumenteres et betydeligt samfundsmæssigt tab i forbindelse med trængsel på vejene. I artiklen beskrives en trængselsindikator, som kan benyttes til at følge udviklingen i trængsel fra år til år. Den baseres på en stikprøve af rejsetidsmålinger, som indsamles ved hjælp af en bilflåde udstyret med GDS. Ved hjælp af empiriske data illustreres med Københavns kommune som eksempel, at der kan opnås en relativ stor nøjagtighed selv med få data.