Er der forskelle i resultaterne fra VISSIM og DanKap? - Olesen, Søren (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Flere og flere er begyndt at anvende trafiksimuleringsprogrammet VISSIM til kapacitets og fremkommelighedsanalyser, da programmet indeholder en lang række funktionaliteter, som ikke har været tilgængelige i de programmer vi tidligere har anvendt i Danmark. VISSIM er et udenlandsk program, som ikke indeholder en specifik opsætning for danske trafikforhold og –kulturer, hvorfor det vil være ønskeligt at få noget viden omkring de resultater VISSIM beregner i forhold til de resultater DanKap beregner. Til at belyse dette vil der i forsommeren 2004 blive gennemført en systematisk sammenligning af beregninger fra de 2 programmer. Sammenligningen vil blive baseret på fiktive beregningseksempler, som både gennemregnes i DanKap og i VISSIM. Ud over at sammenligne resultaterne for de enkelte beregningseksempler vil der også blive fokuseret på, hvilken indflydelse trafikmængderne har på størrelsen af forskellene i resultaterne. Det skyldes, at der i andre sammenhænge er opsat en hypotese om, at DanKap overvurderer kapacitetsproblemerne, når belastningsgraden kommer over 0,85, hvorimod VISSIMs resultater ligger tættere på virkeligheden.