Interface mellem trafikmodellen VISUM og simuleringsmodellen VISSIM - Rasmussen, Søren Frost; Jørgensen, Lars (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Trafikmodeller kan opdeles i makroskopiske og mikroskopiske modeller, hvor der traditionelt ikke er sammenhæng mellem de to modeltyper. En undtagelse er dog modelkomplekset VISUM/VISSIM, hvor der er oprettet et interface mel-lem de to modeltyper. I den makroskopiske VISUM model opstilles en model af det overordnede vej-net inkl. strækningshastigheder, antal spor, samt svingbaner og signalplaner i kryds. I VISUM beskrives trafikken ud fra turoplysninger på OD-matrix form. Matricerne kan valideres og kalibreres automatisk i forhold til indlæste tællin-ger. Data i VISUM modellen kan automatisk overføres til den mikroskopiske simu-leringsmodel VISSIM. Fordelene ved dette er blandt andet at det er meget tids-besparende for opstilling af VISSIM modeller. Desuden er det muligt at skære mindre områder ud af VISUM modelvejnettet for detailanalyser af trafikafvik-lingen i VISSIM. Dette gør modelkomplekset meget fleksibelt, idet beregninger med VISUM modellen kan benyttes til at udpege områder, hvor det vil være relevant at analysere trafikafviklingen i VISSIM. På trafikdage i Ålborg 2004 vil COWI præsentere erfaringer med anvendelse af interfacet mellem de to modeller. COWI bruger interfacet i flere projekter.